lauantai 23. marraskuuta 2013

Uusi idolini

Olen viettänyt aikaa kaverini 80-vuotiaan äidin kanssa eilen ja tänään, yövyimme pikkujouluriehan tiimoilta kaapunnissa hänen luonaan. Huikea ihminen!

Dialogeja:

Mummo: Tervetuloa! Otatko valkkaria?
Minä: No joo, voisinpa vaikka vähän ottaakin.
Mummo: Laitetaanko kossua sekaan?

Tilanne: olemme menossa noutamaan kaupasta elintarvikkeita mummolle.
Mummo: Hei käykää juomassa mummon piikkiin kohmelokaljat!

Tilanne: lanttulaatikko on unohtunut laittaa uuniin.
Mummo: Minkälainen horoperse minusta on tullut! Unohdin laittaa laatikon uuniin. Ei tule mittää.

Supermummo <3



29 kommenttia:

  1. Hauska mummo. Veikkaisin, että tuolla asenteella vanhuus on paljon mukavampaa.

    Ollessani teinityttö oma lähemmäs 80v mummoni käytti vanhoja farkkujani ja piti Popedasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on räväkkä tapaus, ja varmasti on hauskempaa tuolla asenteella :D

      Poista
  2. Tulee mieleen avokin varamummo 84 vee. Ilmoitti mm. taannoin yksillä perhepäivällisillä mielipiteenään että "Guggenheim on perseestä". Arvostan!

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa! Paljon parempi idoli kuin Muumipappa, eikä oo edes fiktiivinen!

    VastaaPoista
  4. Mummot rulez! :)
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
  5. Mä haluan tuollaisen anopiksi!

    VastaaPoista
  6. Oma mummovainaani, löyty asennetta!
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=355512614463962&set=a.343887608959796.104001.100000156802894&type=3&theater

    VastaaPoista
  7. Tuohon pitää pyrkiä - onneksi on 20 vuotta aikaa kehittää asennetta...

    VastaaPoista
  8. Kun mä olin teini, join ekaa kertaa valkkaria mummoni kanssa. Mummo muistutti minua vaihtamaan tiuhaan poikakavereita, ettei jää mitään hampaankoloon. Oli aina iloinen, kun kuuli, että uusi on kierroksissa. Mummo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana :D
      Oma mummoni taas tokaisi, ettei minun kannata enää yrittää seurustella kun ei oo entiset menneet niin hyvin...
      Ja tämähän kuului kun olin 21..

      Poista
  9. Tulee mieleen Nanna-kettu -sarjakuvan mummi. Mummot on parhaita.

    VastaaPoista
  10. Olipa hyvä postaus! Jos vietät aikaa kyseisen mummon kanssa enemmänkin,niin updatea vaan tulemaan. :D
    Mun mummo täytti 80 vuotta vuonna 2011 ja kun hänelle tuotiin synttärikakku eteen jossa luki "Onnea 80v",niin mummo katsoi kakkua ja totesi: kahdenksankymmentä helevetin vuotta. :D Saman mummon kanssa me joskus huvikseen näytetään toisille keskareita,mummo nauraa vaan ja näyttää keskaria takaisin. :D

    VastaaPoista
  11. Muistan kun ekan kerran törmäsin tällaiseen mummoon. Olin tippua tuolilta ja tukehtua pullaani :D En koskaan tuntenut kun toiset isovanhempani. Siinä taloudessa luettiin raamattua, käyttäydyttiin kaikin puolin siivosti, kiroiltu ei, juotu ei (paitsi vaari kävi joskus salaa huikalla puuliiterissä), tupakoitu ei ja sunnuntaina piti olla suunnilleen pyhävaatteet päällä. Kaikki kunnia ja kiitos isovanhemmilleni, olivat kaikesta huolimatta rakkaita ja lempeitä ja viihdyin siellä paljon lapsena. Levätköön rauhassa. Kaikki muutkin omassa lapsuudessani tuntemat kavereiden mummot ovat olleet tätä "perinteistä" mummomallia.

    Mutta sitten itse asiaan... Olin joku reilu parikymppinen, kun tutustuin silloisen miesystäväni mummoon. Siinä se vasta tapaus olikin :D Mummo tosiaan kirosi kun tukkimies eikä muutenkaan ollut yhtään samalta "mummoplaneetalta" kun omani. Olin jotenkin lapsenmielisesti vielä parikymppiseksi asti kuvitellut, että kaikki mummot ovat samanlaisia kun omani. Kun kuulin ekan kerran exäni mummon lataavan suustaan tunteella kirosanoja, leukani loksahti varmaan lattiaan asti. Seuraava järkytys tuli, kun käytiin mummolle kaupassa ja piti tupakkaa tuoda :D Kaikki kunnia ja ylistys näille räväkämmille mummoille! Vanhuus ei tunnu enää niin pelottavalta ja kauhean tylsältä! Saan vanheta juuri sellaisena kun olen!

    Ehkä mielikuvaani mummoista vaikuttaa myös se, että en teininä nähnyt yhtään mummoa. Kaikki olivat jo siihen mennessä siirtyneet leppoisammille kiikkustuoleille. Olisivatko nuo sitten käyttäytyneet eri tavalla kun olin tulossa aikuisuuden kynnykselle? Sitä en koskaan saa tietää.

    VastaaPoista
  12. Mahtava mummo!

    Mun mammalla oli hyvä huumorintaju. Se joutui yli 90-vuotiaana sairaalaan keuhkokuumeen takia ja kävin sitä siellä katsomassa. Kokeilin sen otsaa kämmenellä ja mietin onkohan mammalla kuumetta. "On se vähän lämmin. Hyvä, ettei vielä ole kylmennyt." se totesi.

    VastaaPoista
  13. Ihanat mummot :) Tulipa mieleen tama mummo: http://mummo.sarjakuvablogit.com/files/2012/04/ukkien_sidontaaa.jpg :D

    VastaaPoista
  14. Ihan mahtavaa. Pakko jakaa myös oma asennemummokokemukseni (mummo ei ole omani, mutta kokemus on): Seitsenkymppinen mummo on polttanut ketjussa koko ikänsä, mutta nyt opetellessaan vasta vanhoilla päivillään käärimään itse sätkiä, toteaa että 'täähän on keskeltä auki kun vanha v*ttu', ja sanoo putkiremppaa tekeville nuorillemiehille että 'laittakaahan pojat amme kuntoon että mummo pääsee liottamaan vanhaa p*lluaan'. Kun mummolta leikattiin rintasyövän takia molemmat rinnat pois, tuumasi että 'jo mä kuuskytä vuotta niitä löllyköitä jouduinkin sietämään, nyt mä voin vihdoinkin istua kesällä terassilla ilman paitaa.' Ja kun minä menen kylään, huutaa mummo yleensä 'Perkele! Mitä dooris?' :))))

    VastaaPoista
  15. Jösses, olin tukehtua makaronilaatikkooni. Vaarallinen tää siun ploki. ;)

    Mimmu

    VastaaPoista
  16. Kaverin mummo toimi asuinalueensa kaupassa kävijänä ja muilla asioilla. Kerran viikossa hänen piti käydä kaupungissa Alkossa ja tuoda tilaukset naapiurin muille mummoille. Kirkossa käytiin silti ja hartaita oltiin. Mieleen jäi heistä yksi mummo joka kertoi aina nukkuvansa puoleen päivään, tupakoi keittokomerossaan salaa, pihalla istuskellessaan huuteli hävyttömyyksiä ohikulkijoille ja hän kulutti viikossa kossupullon. Kaverini meni aina kankkusessa tämän mummon luo joka ymmärsi nuoria. Luonteeltaan mummo oli todella ihana ja erilainen kuin oma mummuni.

    VastaaPoista
  17. Näitähän on paljon! Meidänkin suvussa "nuorekkain" oli eräs mummo, joka siirtyi pari vuotta sitten ajasta ikuisuuteen 89-vuotiaana. Hän jaksoi aina bilettää joka juhlissa, värjäsi tukkaa ja sai paremmasta pullosta konjakkia kuin muut. Totesi aina sitä haistettuaan, että "tää on ihan ehtaa". Meininkin oli kaikin puolin parempaa, kuin muulla suvulla, joka onkin sitten tylsääkin tylsempää. Onneksi kerkisin jo parikymppisenä kuiskuttaa tämän mummon korvaan, että sä oot meidän suvun nuorekkain ihminen. Ja sitä se oli, loppuun asti. Nyt onkin vain tylsät jäljellä...

    VastaaPoista
  18. Ihan mahtia, mullekin tuollainen mummo! <3

    VastaaPoista
  19. Minun isomummo tokaisi "missäs veska on, pistetään meilit palamaan" huom! olin kuusivuotias. Ilmankos tupakki maistui joskin opettelin huomattavan paljon myöhemmin. Oikea mummoni tapasi sanoa " muistathan, takaapäin saa tuuman tarkempaan" kun kerroin poikaystävistäni... elä nyt siinä lapsuudessa kautta nuoruudessa. Oikeesti aivan ihania ihmisiä ja minustakin tuli normi (?)

    VastaaPoista